TP | BANDUNGTV | DERI FIRMAN | Minangka tarekah pikeun nyinglar musibah caah, pamarentah kota Bandung ngawangun ruang terbuka hijau atawa rth anu legana opat hektar, di lelewek Cibiru, kelurahan Cisurupan, kota Bandung. Teu kurang ti 14 kolam retensi bakal diwangun, anu fungsina pikeun panampungan cai saheulaan nalika usum ngijih. Walikota Bandung, Oded M. Danial nandeskeun, eta lelelwek dipilih luyu kana kabutuh nya eta ngurangan lajuna cai walungan ciloa, anu limpasna eta cai walungan jadi salah sahiji marga lantaran caah di kecamatan cinambo turta kecamatan gedebage. Dumasar kana gambar rarancang pangwangunan eta wetland park, oded optimis eta program bisa dipaju kalawan hade. Lian ti kitu, eta rth teh bakal jadi tempat edukasi wisata, kalawan konsep swakelola.