TP | BANDUNGTV | ELBY NOPITRI | Nincak usum halodo, mangpuluh-puluh hektar lahan tatanen di kabupaten Bandung dierong bakal ngarandapan ngahgar. Dumasar kana catetan pihak dinas pertanian kabupaten Bandung, pasawahan anu meh-mehan ngahgar teh tepi ka 95 hektar di dua kecamatan, nya eta kecamatan Baleendah turta Cikancung. Ari sawah anu mimiti ngoletrak teu kurang ti 2 hektar, pernahna di kelurahan warga mekar, kecamatan Baleendah. Eta kaayaan teh karandapan lian ti nincak usum halodo, oge alatan lelewek pasawahanana pernahna nenggang ti sumber cai. Ku kituna pelak parena mimiti peang.