TP | BANDUNGTV | IWAN M. RIDWAN | Nyanghareupan pasualan dina BPJS kesehatan anu ditembrakeun ku sajumlahing pelaku kesehatan, ombudsman republik indonesia ngadongsok negara atawa pamarentah aub ngungkulan eta pasualan. Ceuk ombudsman, BPJS kesehatan geus dideklarasikeun salaku jaminan sosial nasional, ku kituna lain murni asuransi, tapi aya unsur gotong royongna. Ku alatan eta, upama aya pasualan kudu aya bantuan ti pamarentah. Sakumna pangladen oge anu geus optimal ti anggalna mula ulah tepi ka nyirorot kualitasna.